gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
ponedeljak, 29. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kontinuitet podrške Italije evropskim integracijama Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic alfano rome 29012018 01Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Rimu, na marginama Međunarodne konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a, sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Anđelinom Alfanom.

Ministar Dačić odao je priznanje ministru Alfanu za uspešnu organizaciju današnje konferencije na temu borbe protiv antisemitizma, posebno imajući u vidu sve izraženiju tendenciju relativizacije i umanjivanja počinjenih zločina.

Ministri Dačić i Alfano saglasili su se da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, da ih karakretišu intenzivan politički dijalog i strateško partnerstvo koje je moguće dalje razvijati. Posebno su istakli opredeljenost za dalje unapređenje privredne saradnje, budući da je Italija jedan od naših vodećih trgovinskih i investicionih partnera.

Šef italijanske diplomatije je i ovom prilikom potvrdio kontinuitet podrške evropskim integracijama Srbije, ukazavši da je Strategija Evropske komisije o proširenju važan podsticaj u tom pravcu.

Danas pokrenute teme biće produbljene prilikom predstojećeg trilateralnog susreta ministara spoljnih poslova Srbije, Italije i Albanije koji će se održati 27.februara u Beogradu.