gototopgototop
četvrtak, 19. novembar 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Završni sastanak sa Markom Djurićem, koji odlazi na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u SAD
+ larger fontnormal font- Smaller font
djuric msp tezeUz prisustvo šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića, danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije održan završni sastanak sa Nj. E. g. Markom Djurićem, koji odlazi na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici sektora i nadležnih organizacionih jedinica MSP, istaknut je značaj nastavka kontinuirane saradnje i daljeg jačanja ukupnih bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i sa zemljama koje Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu nerezidentno pokriva.

Posebno je istaknuta i pozdravljena namera da se, u skladu sa obavezama i mogućnostima, ustanovi praksa prisustva ministra odbrani završnih teza odlazećih ambasadora, čime bi se podvukao značaj adekvatnih priprema pred polazak na novu dužnost naših najviših diplomatskih predstavnika u inostranstvu.

Ministar Selaković je, poželevši uspeh ambasadoru Djuriću, poručio da će članovi srpske diplomatsko-konzularne mreže biti važan činilac budućih uspeha Republike Srbije, i konstatovao da je pozicija ambasadora u Vašingtonu jedna od najizazovnijih kada se u obzir uzme važnost unapređenja odnosa sa SAD.


Ključne reči: Nikola Selaković