gototopgototop
nedelja, 15. mart 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: „Saosećanje i solidarnost sa iranskim narodom u teškim trenucima usled epidemije korona virusa“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica DacicPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Islamske Republike Iran Mohamedom Džavadom Zarifom kome je izrazio saučešće povodom žrtava izazvanih epidemijom korona virusa u Islamskoj Republici Iran, a prijateljskom iranskom narodu preneo izraze dubokog saosećanja i solidarnosti.

Izrazio je nadu da će Islamska Republika Iran uspešno prebroditi ovaj težak period i da će mere koje Iran preduzima u najskorije vreme dati rezultate. Informisao je ministra Zarifa o merama koje je Vlada Srbije donela radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, u skladu sa procenama i preporukama SZO. Zbog trenutne situacije i opasnosti od širenja ove bolesti, privremeno je zabranjen ulazak u Srbiju i za državljane Islamske Republike Iran. Ministar je istakao je da je reč o meri koja je privremenog karaktera, koja je doneta u cilju ne samo zaštite od unošenja virusa korona u Republiku Srbiju, već i u kontekstu aktivnosti na sprečavanju daljeg globalnog širenja ovog virusa, uz iskrenu nadu i želju da okolnosti budu takve da se ove mere u čitavom svetu što pre obustave.

Ministar Zarif je zahvalio na solidarnosti Srbije i izneo očekivanje da ćemo disciplinovanim pridržavanjem svih preporučenih mera i uzajamnom solidarnošću i razumevanjem svi zajedno, na globalnom nivou, uspeti da prevaziđemo jednu od najvećih zdravstvenih kriza i izazova savremenog doba.
Ključne reči: Iran Ivica Dačić