gototopgototop
četvrtak, 24. oktobar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Indija je veliki prijatelj i saveznik Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic indijaNa marginama Ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja koji se održava u Bakuu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić imao je danas bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaisankarom.

Na današnjem sastanku, ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što će ministar Džaisankar uskoro posetiti Srbiju, istakavši da je Indija veliki prijatelj i saveznik Srbije, kao i da je za unapređenje bilateralnih odnosa važno održavati intenzivne kontakte i organizovati više zajedničkih aktivnosti.
Šef srpske diplomatije podsetio je i na svoju na vrlo uspešnu posetu Indiji tokom prošle godine.

Informisao je sagovornika o situaciji na KiM i zahvalio na kontinuiranoj podršci Indije teritorijalnom integritetu Srbije.

Šef srpske diplomatije je ukazao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje i na veće prisustvo indijskih kompanija u Srbiji i celom regionu.

Ministar inostranih poslova Indije istakao je da je teritorijalni integritet za Indiju vrlo važno pitanje i zahvalio je na podršci koju je Srbija uvek pružala Indiji u vezi sa ovim pitanjem, ističući da se njihova pozicija u vezi sa KiM neće menjati.

Objasnio je da postoji veliko interesovanje indijskih kompanija za investicije u inostranstvu, kao i da se fokus poslednjih godina pomera sa Zapadne Evrope na nova tržišta. Kao jednu od oblasti u kojima bi se mogla ostvariti veća saradnja izdvojio je oblast turizma.

Ključne reči: Indija Ivica Dačić