gototopgototop
ponedeljak, 18. februar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Italije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-Lo KasoPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Republike Italije u Beogradu Karla Lo Kaša.

Prilikom srdačnog susreta obostrano je konstatovano da su politički odnosi između Republike Srbije i Republike Italije stabilni i veoma razvijeni. Potvrđen je zajednički interes da se politički dijalog intenzivira u narednom periodu, realizacijom bilateralne posete na visokom nivou.

Ministar Dačić je istakao da se tokom ove godine obeležava značajan jubilej 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva između dve zemlje. Zahvalio je na kontinuiranoj i nedvosmislenoj podršci Italije u procesu evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana i preneo nastavak spremnosti na saradnju na tom planu. Podvukao je interes Srbije za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa Italijom, kao jednom od najrazvijenijih segmenata ukupnih odnosa.

Ambasador Lo Kašo je izrazio zadovoljstvo ukupnim nivoom bilateralne saradnje sa Srbijom koja se odvija na visokom nivou i bez otvorenih pitanja. Pored redovne razmene mišljenja na teme od obostranog interesa, italijanski ambasador je posebno izdvojio oblast bilateralnih ekonomskih odnosa, prenevši da italijanske kompanije nastavljaju da pokazuju interes za investiranje u Srbiji.