gototopgototop
subota, 22. decembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Otvoren Konzulat Republike Srbije u Montani
+ larger fontnormal font- Smaller font
Montana 20._decembar_2018U prisustvu državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Nemanje Stevanovića i generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, u Bozmanu, Montana, 20. decembra 2018. godine svečano je otvoren Konzulat Republike Srbije, na čelu sa počasnim konzulom Ronaldom Barklom. Konzulat Republike Srbije u Montani obuhvata konzularno područje teritorije savezne države Montane i savezne države Vašington.

Na ceremoniji svečanog otvaranja, državni sekretar Nemanja Stevanović je, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, pozdravio prisutne, ukazujući na značaj otvaranja Konzulata Republike Srbije u Montani.

Ronald Barkl osnovao je kompanije Jukaipa 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva. Ron Barkl je bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija – Soho House, Golden State Foods, Dominick's, Fred Meyer, Ralphs and Food4Less.

Ronald Barkl predsedava Barkl centru za međunarodne odnose na Univerzitetu Kalifornije (UCLA). Poverenik je Karter centra, Nacionalne urbane lige, Zadužbine Frenk Lojd Rajta i AIDS projekta za Los Anđeles (APLA). Gospodin Barkl je osnivač i predsedavajući fondaciji Ralphs/Food4Less, kao i fondacije Fred Meyer.

Ronald Barkl nosilac je brojnih priznanja i nagrada, uključujući nagradu „Mari Grin Mini Kirkland" ( Murray Green Meany Kirkland ) koju za doprinos zajednici dodeljuje Američka federacija rada i Kongres industrijskih organizacija AFL – CIO ), nagradu za ličnost godine Oblasne federacije rada u Los Anđelesu, nagradu „Džimi Stjuart" koju za ličnost godine dodeljuje Okružno udruženje izviđača u Los Anđelesu, kao i nagradu za posvećenost životu AIDS projekta za Los Anđeles.

Montana 4_20._decembar_2018