gototopgototop
četvrtak, 29. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio predsednicu Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Skupštine Italije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Marta GrandiPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas predsednicu Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Skupštine Italije Martu Grande koja, 29. i 30. novembra, boravi u poseti Beogradu.

Ministar Dačić istakao je da dve zemlje intenzivno sarađuju, na nivou strateškog partnerstva i zahvalio Italiji na podršci evropskom putu Srbije. Dodao je da je Italija prvo tržište u EU na koje Republika Srbija izvozi, a drugo sa koga uvozi, da investicije italijanskih kompanija u Srbiji daju veliki podsticaj ukupnom privrednom razvoju, kao i bilateralnim odnosima naše dve zemlje.

Šef srpske diplomatije, takođe, je istakao da su se stekli svi potrebni uslovi kako bi se u narednom periodu organizovala i Četvrta zajednička sednica vlada Srbije i Italije, koja bi trebalo da se održi u Srbiji.

Marta Grande je zahvalila na toploj dobrodošlici istakavši da je imala niz sadržajnih sastanaka prilikom ove posete Beogradu, naročito je izdvojila sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Napomenula je da je saradnja između dva Parlamenta veoma dobra i intenzivna. Takođe, naglasila je da je za Italiju veoma važna stabilnost u regionu Zapadnog Balkana i da ceni napore Srbije da se sva pitanja koja opterećuju odnose u regionu rešavaju dijalogom. Napomenula je da je Beograd izabran za prvu posetu Odbora inostranstvu u novom Skupštinskom sazivu od formiranja nove Vlade u Italiji, što govori o značaju koji Italija daje odnosima i političkom dijalogu sa Srbijom.