gototopgototop
sreda, 19. septembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ambasador Branimir Filipović na panelu konferencije „Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Filipovic -_CSPNakon uvodnog izlaganja prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na konferenciji „Bezbednosni izazovi zapadnog Balkana", koju su organizovali Centar za spoljnu politiku i Ambasada SAD-a u Beogradu, održan je panel posvećen iskustvima Republike Srbije u bilateralnoj vojnoj saradnji sa zemljama Evropske unije i NATO-a.

Na panelu koji je moderirao Ivan Vejvoda sa Instituta za humane nauke u Beču učestvovao je ambasador Branimir Filipović, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku zajedno sa Tomasom Šibom, ambasadorom Nemačke u Beogradu i kapetanom bojnog broda Petrom Boškovićem, načelnikom Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Ambasador Filipović je ukazao na značaj bilateralne vojne saradnje Republike Srbije za razvoj ukupnih bilateralnih odnosa Republike Srbije sa zemljama EU i NATO-a, za ostvarivanje prioriteta spoljne i bezbednosne politike naše zemlje, kao i za pozicioniranje Srbije na međunarodnoj sceni kao pouzdanog partnera u suočavanju sa bezbednosnim izazovima i deljenju odgovornosti za postizanje i unapređenje regionalne, evropske i globalne stabilnosti.