gototopgototop
sreda, 06. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Redovne političke konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Ukrajine održane u Beogradu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ukrajina 6Redovne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na nivou državnog sekretara i zamenika ministra održane su danas u Beogradu.

Srpsku stranu je predvodio državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović, a ukrajinsku zamenik ministra inostranih poslova Vasilj Bondar.

Tokom susreta razmotrena su aktuelna bilateralna pitanja i mogućnosti za njihovo unapređenje, pre svega u ekonomskoj oblasti.

Razmotren je i širok krug pitanja saradnje u okviru međunarodnih organizacija, foruma i inicijativa i dogovorena dalja komunikacija u međusobnim podrškama.

Srpska strana je istakla zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, uz očekivanje da će Ukrajina nastaviti da podržava napore Srbije u protivljenju namerama Prištine za učlanjenje u međunarodne organizacije.

Nakon sastanka potpisan je Plan konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ukrajine za period 2018-2019. godinu.