gototopgototop
petak, 25. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-Lo KasoPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novog ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, koji je krajem aprila stupio na dužnost u Republici Srbiji.

U duhu prijateljskih odnosa i svestrane saradnje ministar Dačić poželeo je uspeh ambasadoru Lo Kašu tokom mandata u Republici Srbiji.

U srdačnom razgovoru konstatovan je izuzetno visok nivo bilateralnih odnosa i izražena obostrana spremnost za dalje intenziviranje političkog dijaloga i saradnje u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

U svetlu strateškog partnerstva dve zemlje, ministar Dačić je preneo interes Republike Srbije za nastavak saradnje sa novom vladom Italije, uključujući i kroz organizovanje zajedničke sednice dve vlade. Zahvalio je na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Italija pruža evrointergacijama Srbije i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

U razgovoru je posebno istaknut značaj ekonomskih odnosa, kao oblasti sa snažnom perspektivom daljeg razvoja, kroz nove investicije vodećih italijanskih kompanija, već prisutnih na srpskom tržištu.