gototopgototop
četvrtak, 24. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić učestvovao na ministarskom sastanku Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region i Jadransko-jonske inicijative i na Trećem godišnjem Forumu Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region
+ larger fontnormal font- Smaller font
Katanija 4Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Ivica Dačić učestvovao je danas u Kataniji na ministarskom sastanku Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region i Jadransko-jonske inicijative i na Trećem godišnjem Forumu Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region, na poziv ministra inostranih poslova Republike Italije Anđelina Alfana.

Sastanku su prisustvovali i ministri inostranih poslova Republike Albanije, BiH, Republike Hrvatske, Grčke, Republike Slovenije i Crne Gore.

Na sastanku je diskutovano o poslednjim događajima u jugoistočnoj Evropi i o njihovom uticaju na regionalnu saradnju, a usvojena je i Zajednička deklaracija o aktuelnim izazovima u ovom regionu. S obzirom na značaj Jadransko-jonske inicijative i Strategije EU za Jadransko-jonski region, kao i potrebu za pojačanom interakcijom sa institucijama Evropske unije, sastanku su prisustvovali i visoki predstavnici Evropske komisije.

Makedonija je na ovom sastanku primljena u članstvo Jadransko-jonske inicijative.