gototopgototop
petak, 11. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Državni sekretar Tončev i Krihbaum o evrointegracijama Srbije i aktuelnoj situaciji u regionu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Toncev- KrihbaumDržavni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Tončev sastao se danas sa Gunterom Krihbaumom, poslanikom i predsednikom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o bilateralnim odnosima između dve zemlje i zajednički je konstatovano da su oni dobri, da ih karakterišu saradnja na svim poljima, dijalog na visokom i najvišem nivou, kao i konstantan trend unapređenja.
U razgovoru je, takođe, konstatovano da dobre političke odnose prati i izuzetno uspešna ekonomska saradnja s obzirom da je robna razmena u protekloj godini premašila četiri milijarde evra, a Republika Srbija je otvorena za svaki vid ekonomske saradnje.

Zajednički je konstatovano da je jedna od spona između naše dve zemlje i dobro integrisana srpska dijaspora. Oko 400 hiljada Srba živi u Nemačkoj, a veliki broj njih je osnovao mala i srednja preduzeća koja uspešno posluju.

Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu uz poseban naglasak na značaju očuvanja regionalne stabilnosti, kao i o evrointegracijama Republike Srbije.