gototopgototop
ponedeljak, 07. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i predsednica Nepala o unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje
+ larger fontnormal font- Smaller font
Predsednica Nepala 6Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnh poslova Ivica Dačić, koji boravi u zvaničnoj poseti Saveznoj Demokratskoj Republici Nepal, razgovarao je sa predsednicom Nepala Bidje Devi Bandari.

U srdačnom razgovoru sagovornici su istakli da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, da su zasnovani na uzajamnom poverenju i razumevanju.

Ministar Dačić i predsednica Nepala razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Srbiji i Nepalu, kao i o najvažnijim međunarodnim pitanjima.

Ministar Dačić je upoznao predsednicu Bandari sa najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, a posebno, o izuzetnom značaju koji Kosovo i Metohija imaju za Srbiju.

Posebnu zahvalnost ministar Dačić izrazio je zbog principijelnog stava Nepala u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova" i upoznao je predsednicu Bandari o aktuelnoj situaciji na KiM.

Predsednica Bandari i šef srspke diplomatije izrazili su čvrsto uverenje da će bilateralni odnosi naše dve zemlje nastaviti da se unapređuju, a posebno ekonomska saradnja.

Ministar Dačić preneo je predsednici Nepala pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i izrazio nadu da će predsednica Bandari uskoro posetiti Srbiju.