gototopgototop
ponedeljak, 23. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ambasadorka Čauhan o predstojećoj poseti Indiji šefa srpske diplomatije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Indije_april_2018Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Republike Indije u Republici Srbiji Narinder Čauhan.

Tema razgovara bila je predstojeća poseta ministra Dačića Republici Indiji od 2. do 3. maja 2018. godine, na poziv ministarke spoljnih poslova Indije Sušme Svaradz. Poseta Indiji od posebnog je značaja, imajući u vidu da se realizuje u godini u kojoj naše dve zemlje obeležavaju jubilej - 70 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Na današnjem sastanku ocenjeno je da odnose Srbije i Indije karakteriše tradicionalno prijateljstvo i razumevanje, koje vuče korene još iz Pokreta nesvrstanih zemalja.

Obostrano je konstatovano da postoje uslovi za intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje na svim poljima, a posebno produbljivanje privredne saradnje u oblasti automobilske, traktorske, poljoprivredno-prehrambene, farmaceutske, IT industrije, zdravstva i farmaceutike, naučno-tehničke i kulturne saradnje, filma, turizma i sporta.