gototopgototop
sreda, 18. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Državni sekretar Tončev razgovarao sa zamenicom ministra spoljnih poslova Kolumbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP Kolumbije 1Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Tončev sastao se danas sa zamenicom ministra spoljnih poslova Republike Kolumbije Pati Londonjo Haramiljo.

U srdačnom razgovoru razmotrena su aktuelna pitanja bilateralne saradnje i mogućnosti za njihovo unapređenje. Kao oblasti od zajedničkih interesa prepoznate su poljoprivreda, turizam, kultura, obrazovanje i sport. Razgovarano je o konkretnim predlozima koji su naišli na uzajamnu podršku i razumevanje i na čijoj će se razradi raditi u budućnosti.

Naša strana je izrazila zahvalnost Kolumbiji zbog uzdržanog stava u vezi sa kandidaturom koju su prištinske vlasti podnele u okviru Uneska novembra 2015. godine.

Liberalizacija viznog režima između Srbije i Kolumbije prepoznata je kao nova mogućnost za jačanje privrednih veza i turizma.

Kolumbijska strana je obavestila da, u cilju daljeg unapređenja saradnje, namerava da poslove saradnje sa Srbijom prenese u nadležnost Ambasade Kolumbije u Budimpešti. Sastanku je prisustvovala i Ana Pijedad Haramiljo Restrepo, ambasadorka Kolumbije koja će ubuduće nerezidencijalno pokrivati Republiku Srbiju iz Budimpešte.

U neformalnom delu posete gošće iz Kolumbije su imale priliku da se u društvu državnog sekretara susretnu sa članovima porodice Djoković i da pogledaju neke od trofeja koje je osvojio naš najbolji teniser Novak Djoković.