gototopgototop
četvrtak, 05. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Značajan prostor za unapređenje privredne saradnje između Srbije i Laosa
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic fotka_12_saleumksaj_komasitNa marginama 18. ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova Narodne Demokratske Republike Laos Salumksajem Komasitom.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru sagovornici su visoko ocenili političku saradnju dve države i dva naroda, ali i da ima značajnog prostora za unapređenje privredne saradnje.

Ministar Dačić je sagovornika upoznao sa aktuelnim političkim događanjima u Republici Srbiji i na Zapadnom Balkanu i zahvalio mu je na principijelnoj poziciji Laosa i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar inostranih poslova Laosa je podvukao osnovne pravce spoljne politike Laosa zasnovane na osnovnim principima poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta suverenih država.

U tom smislu je podvukao nedvosmislen stav o čvrstoj podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije i ministar inostranih poslova Laosa su utvrdili i dalje poteze u cilju razvijanja bilateralne saradnje na svim poljima od obostranog interesa.