gototopgototop
četvrtak, 08. februar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Drugi sastanak koordinatora Republike Hrvatske i Republike Srbije za rešavanje otvorenih pitanja
+ larger fontnormal font- Smaller font
IMG 20180208_124002Drugi sastanak koordinatora Republike Hrvatske i Republike Srbije za rešavanje otvorenih pitanja održan je u Zagrebu, 08. februara 2018. godine.

Republiku Srbiju je na sastanku predstavljao državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović, a Republiku Hrvatsku je predstavljao pomoćnik ministra vanjskih i evropskih poslova Boris Grigić.

Obe strane su ocenile da je u protekla dva meseca ostvaren određeni napredak, što smatraju ohrabrujućim.

Na jučerašnjem sastanku analizirane su aktivnosti međudržavnih mešovitih komisija nakon sastanka održanog u Beogradu krajem novembra prošle godine.

Analizirane su aktivnosti međudržavnih mešovitih komisija zaduženih za rešavanje otvorenih pitanja o položaju manjina, granici, zatvorenima i nestalima, povratku kulturnih dobara, privrednoj saradnji, pravosudnoj saradnji, problemu neisplaćenih penzija i sukcesiji, sa posebnim osvrtom na Aneks A i G.

Radi daljeg ubrzanja rešavanja otvorenih pitanja, koordinatori su usaglasili niz preporuka s ciljem ubrzavanja rada mešovitih odbora, a idući sastanak biće održan u Beogradu, u drugoj polovini maja.