gototopgototop
utorak, 16. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa predsednikom Crne Gore
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic vujanovich 01Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, koji boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, sastao se sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, razmenjena su mišljenja o bilateralnim temama od zajedničkog interesa. Obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi između dve zemlje na visokom nivou. Istaknuta je spremnost i Srbije i Crne Gore za dalje unapređenje bilateralnih odnosa.

Zajednički je ocenjeno da postoji širok prostor za dalje unapređenje saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kako kroz Berlinski proces, tako i proces saradnje sa Narodnom Republikom Kinom i drugim investitorima.

Što se tiče evropskih integracija Srbije i Crne Gore, ukazano je na važnost saradnje dve države u toj oblasti i izraženo očekivanje da će se tokom bugarskog predsedavanja EU intenzivirati dinamika pregovaračkog procesa.

Crnogorski predsednik osudio je današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i izrazio saučešće, naglasivši očekivanje da će se izvršioci ovog ''zločinačkog čina'' otkriti i kazniti.