gototopgototop
četvrtak, 11. januar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dalje aktivnosti na unapređenju bilateralne saradnje sa Gruzijom
+ larger fontnormal font- Smaller font
GruzijaNizom aktivnosti tokom 2017. godine dat je podstrek daljem jačanju bilateralnih odnosa Srbije sa Gruzijom. Krajem godine u poseti Gruziji boravili su potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Vlada Republike Srbije je 28. decembra 2017. godine donela Zaključak o utvrđivanju osnova za zaključivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Gruzije o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša.

Republika Srbija će, i u 2018. godini, nastaviti da unapređuje bilateralne odnose sa Gruzijom, što potvrđuju i planirani susreti na najvišem nivou.

Krajem ovog meseca, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće u poseti Tbilisiju, a upućen je poziv ministru spoljnih poslova Gruzije da poseti Beograd krajem februara.

Republika Srbija i Gruzija su prijateljske države, koje dele zajedničke vrednosti i principijelno zastupaju poziciju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država.