gototopgototop
utorak, 12. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak državnog sekretara Nemanje Stevanovića sa stalnim podsekretarom i šefom diplomatske službe Forin Ofisa ambasadorom Sajmonom Mek Donaldom
+ larger fontnormal font- Smaller font
DA 12092017Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Nemanja Stevanović razgovarao je danas sa stalnim podsekretarom Forin Ofisa i šefom Diplomatske službe UK ambasadorom Sajmonom Mek Donaldom.


Tokom razgovora ambasador Mek Donald preneo je poruku da njegova zemlja podržava evropski put Srbije, iako Velika Britanija napušta EU, i istakao značaj Samita zemalja Zapadnog Balkana, koji 2018. godine organizuje Velika Britanija.

Potvrđen je interes i spremnost za nastavak bilateralne saradnje i njeno dalje unapređenje u oblasti obrazovanja i usavršavanja diplomatskog kadra Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije na prestižnim britanskim univerzitetima, kao i u drugim oblastima.

U okviru obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Velike Britanije, ambasador Sajmon Mek Donald održao je na Diplomatskoj akademiji predavanje pod nazivom „Diplomatija 2020".