gototopgototop
petak, 08. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Snažna podrška Vijetnama teritorijalnom integritetu Srbije i principima poštovanja međunarodnog prava
+ larger fontnormal font- Smaller font
Premijer VijetnamaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Hanoju sa predsednikom Vlade Socijalističke Republike Vijetnam Ngujen Ksuan Pukom.

Na sastanku je obostrano ocenjeno da se sveobuhvatni bilateralni odnosi između dva naroda i dve države razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Predsednik Vlade Vijetnama istakao je da poseta ministra Dačića otvara novu stranicu unapređenja političkih i privrednih veza između Srbije i Vijetnama.

Posebno je podvukao potencijal koji obe države imaju za povećanje trgovinske razmene, kao i za razvoj tehnologija za modernizaciju proizvodnih kapaciteta.

Šef srpske diplomatije i predsednik Vlade Vijetnama saglasili su se i ukazali važnost razmena privrednih delegacija, predstavljanja potencijala na sajmovima, kao i organizovanja poslovnih foruma kao osnove za dalji razvoj privrednih veza između Srbije i Vijetnama.

Predsednik Vlade Vijetnama Ngujen Ksuan Puk potvrdio je i snažnu podršku Vijetnama teritorijalnom integritetu Republike Srbije i principima poštovanja međunarodnog prava.

Dva zvaničnika su se složila i o važnosti međusobne podrške u međunarodnim organizacijama.


Sastanak ministra Dačića sa premijerom Vijetnama
Sastanak ministra Dačića sa premijerom Vijetnama
Sastanak ministra Dačića sa premijerom Vijetnama

Izjava ministra Dačića