gototopgototop
četvrtak, 08. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Intenzivirati politički dijalog i ekonomsko-privrednu saradnju između Srbije i Omana
+ larger fontnormal font- Smaller font
Aleksic -_OmanSpacijalni izaslanik predsednika Republike Srbije‎, vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju ambasador Goran Aleksić, uručio je generalnom direktoru Ministarstva inostranih poslova Omana Hamadu Saidu Al Busaidiju pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za Sultana Omana Kabusa.

U razgovoru su razmotrena pitanja bilateralnih odnosa i saradnje i konstatovan je visok stepen podudarnosti stavova na međunarodnom planu.
Omanska strana je potvrdila privrženost poštovanju principa i normi međunarodnog prava i Povelje UN-a. Sagovornici su se saglasili da je potrebno intenzivirati politički dijalog i ekonomsko-privrednu saradnju u narednom periodu.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju ambasador Goran Aleksić sreo se u Muskatu i sa direktorom Državnog investicionog fonda Omana Mulham al Jarfom sa kojim je u razgovoru razmotrio mogućnosti ekonomske saradnje dve zemlje.

Mulham al Jarf naročito se ‎interesovao za uslove investiranja u Republiku Srbiju i izneo poseban interes Omana za saradnju u oblasti IT, medicine, poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Ambasador Aleksić je preneo poziv ministra Ivice Dačića direktoru Fonda da poseti Srbiju kako bi razmotrio konkretne modalitete saradnje sa našom zemljom, što je Mulham al Jarf sa zadovoljstvom prihvatio.

aleksic oman_862017