gototopgototop
sreda, 07. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Telegram saučešća šefa srpske diplomatije povodom terorističkog napada u Iranu
+ larger fontnormal font- Smaller font
DVršilac dužnosti premijera Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća prvom potpredsedniku Islamske Republike Iran Ešaku Džahangiriju povodom terorističkog napada u Parlamentu te države i napadu na Mauzolej Ajatolaha Homeinija.

„Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o terorističkom napadu u zgradi Parlamenta Vaše države, kao i u Mauzoleju duhovnog vođe vašeg naroda.

Dozvolite mi da Vam u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života.

Koristim ovu priliku da izrazim najoštriju osudu ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta.

U ime Vlade Republike Srbije prenosim našu bezrezervnu spremnost da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pružimo svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice", navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.