gototopgototop
utorak, 30. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učešće predstavnika Ministarstva spoljnih poslova na Konferenciji o oružju za masovno uništenje, razoružanju i neproliferaciji
+ larger fontnormal font- Smaller font
b filipovic_30520171Vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku, ambasador Branimir Filipović, učestvovao je na 13. Godišnjoj NATO konferenciji o kontroli naoružanja za masovno uništenje, razoružanju i neproliferaciji koja je, u periodu od 28. do 30. maja, održana u Helsinkiju.

Tokom konferencije, predstavnici NATO zemalja članica, kao i partnerskih zemalja, razmenili su mišljenja i predstavili iskustva iz domena jedne od najvećih bezbednosnih pretnji aktuelnog trenutka.

Ambasador Filipović, kao jedan od govornika, učestvovao je na panelu "Doprinos NATO-a i drugih međunarodnih organizacija kontroli naoružanja za masovno uništenje, razoružanju i neproliferaciji", kojom prilikom je predstavio angažman Republike Srbije u pomenutoj oblasti, naglašavajući značaj regionalne saradnje u očuvanju mira i bezbednosti na Zapadnom Balkanu, kao i suočavanju sa savremenim bezbednosnim izazovima.