gototopgototop
utorak, 23. maj 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Jačanje saradnje na ekonomskom planu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Aleksic 2352017Ambasador Goran Aleksić i v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova, u svojstvu specijalnog izaslanika premijera Srbije, predao je danas u Hanoju ličnu poruku predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića upućenu predsedniku Vlade Socijalističke Republike Vijetnam Ngujen Suan Fuku (Nguyen Xuan Phuc), koja se odnosi na aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i na dalji razvoj dugogodišnjih prijateljskih odnosa između dve zemlje.

U dužem razgovoru sa zamenikom ministra inostranih poslova SR Vijetnama Bui Tan Sonom (Bui Thanh Son) obostrano je konstatovano tradicionalno i višedecenijsko razumevnje, prijateljstvo i saradnja dve države. Sa naše strane ponovljena je zahvalnost za principijelnu podršku Vijetnama teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i stavu o ne priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova. Izraženo je očekivanje da će pozicija SR Vijetnama ostati nepromenjena. Posebno je razmatrana saradnja na međunarodnom planu i dogovoreno intenziviranje saradnje u međunarodnim organizacijama.

Istaknuta je potreba unapređenja političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i posebno naglašena potreba jačanja saradnje na ekonomskom planu i predloženi su konkretni koraci koji bi mogli doprineti njenom unapređenju.