gototopgototop
utorak, 11. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bilateralni odnosi Finske i Srbije u stalnom usponu
+ larger fontnormal font- Smaller font
zastava finskePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Finske, Timom Soinijem.

Ministar Dačić istakao je da između Finske i Srbije nema spornih pitanja, već da su bilateralni i ekonomski odnosi u stalnom usponu, imajući u vidu i nekoliko značajnih investicija finskih kompanija u Srbiji.

Dvojica šefova diplomatija razgovarali su i o napretku Srbije u procesu evrointegracija, a ministar Dačić zahvalio je svom kolegi na podršci koju Finska pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Ministri su se saglasili da Srbija svojim približavanjem Evropskoj uniji doprinosi ne samo pozitivnom razvoju same zemlje, nego i stabilnosti celog regiona.

Ministar Soini čestitao je pobedu premijera Vučića na predsedničkim izborima, koja je i dokaz uspeha Vlade Srbije u prethodnom periodu i koji je prepoznat od strane srpskog naroda. Šef finske diplomatije ponovio je podršku svoje zemlje predstojećem radu i predsednika Srbije i Vlade Srbije u narednom periodu, koji će u ovim izazovnim vremenima za ceo svet, doneti mnogo velikih i bitnih izazova za državu Srbiju.