gototopgototop
petak, 07. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učešće Republike Srbije na sastanku Strukturalnog dijaloga u okviru OEBS-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
Bec OEBS__7__april_2017_034Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović predvodio je delegaciju Ministarstva spoljnih poslova na prvom tematskom sastanku Strukturalnog dijaloga o aktelnim i budućim bezbednosnim izazovima i rizicima u regionu OEBS-a, koji je održan u Beču, 7. aprila 2017. godine. Tema ovog sastanka bila je „Saglasna i suprotstavljena poimanja pretnji u regionu OEBS-a".

Na ministarskom sastanku OEBS-a, koji je održan u Hamburgu, decembra 2016. godine, ministri 57 država učesnica OEBS-a su se saglasili da se otpočne sa ovim strukturalnim dijalogom, usvajajući Deklaraciju („Od Lisabona do Hamburga") povodom 20 godina uspostavljanja okvira OEBS-a za kontrolu naoružanja.

Učestvujući na ovom skupu, ambasador Filipović je istakao da Republika Srbija podržava Strukturalni dijalog koji na osmišljen, transparentan i inkluzivan način treba da otvori vrata suštinskim i produktivnim razgovorima o pitanjima suzbijanja bezbednosnih rizika u regionu OEBS-a, kao i da bude instrument za izgradnju poverenja i jačanja saradnje država učesnica OEBS-a u ovoj oblasti.