gototopgototop
utorak, 21. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Kontinuirana podrška Luksemburga evrointegracijama Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
LuksemburgPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Velikog Vojvodstva Luksemburga, na nerezidencijalnoj osnovi u Republici Srbiji sa sedištem u Luksemburgu, Žanom Lujem Tilom, koji je danas predao akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću.

Ministar Dačić je zahvalio na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci Luksemburga evrointegracijama Republike Srbije i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

U razgovoru je obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, sa prostorom za njihovo unapređenje. Takođe, obe strane su izrazile zadovoljstvo predstojećom posetom ministra inostranih i evropskih poslova Žana Aseborna Srbiji 28. i 29. marta. Sagovornici su se složili da postoji zajednički interes za dalje produbljivanje svih vidova bilateralne saradnje, a posebno ekonomske.

Ambasador Žan Luj Til je zahvalio na prijemu, kao i iskazanoj spremnosti naše strane za razvijanje saradnje u svim oblastima.Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Luksemburga
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Luksemburga
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Luksemburga
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Luksemburga