gototopgototop
četvrtak, 16. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Politički odnosi Srbije i Vijetnama tradicionalno dobri uz visok stepen poverenja i podrške u najvažnijim pitanjima
+ larger fontnormal font- Smaller font
VijetnamPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Tran Tan Kongom, ambasadorom Socijalističke Republike Vijetnam u Republici Srbiji, sa sedištem u Bukureštu.

Ministar Dačić je ocenio da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri uz visok stepen uzajamnog poverenja i podrške u najvažnijim pitanjima.

Naglasio je naš interes za dalje jačanje političkog dijaloga, podršku u multilateralnim pitanjima i međunarodnim forumima, razmenu poseta na visokom i najvišem nivou i unapređenje ekonomske saradnje. Uputio je poziv ministru inostranih poslova Vijetnama da poseti Republiku Srbiju.

Ambasador Tran Tan Kong je ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, sa prostorom za dalje unapređenje. Složio se da je potrebno intenzivirati političke i ekonomske odnose, ali i druge vidove saradnje, uključujući turizam, kulturnu i prosvetnu razmenu itd.

Ove godine se obeležava 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, što ujedno i predstavlja podstrek za dalje unapređenje saradnje Srbije i Vijetnama.Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Vijetnama
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Vijetnama

Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Vijetnama
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Vijetnama
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Vijetnama