gototopgototop
petak, 09. decembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učešće predstavnika Ministarstva spoljnih poslova na tribini „Međunarodno humanitarno pravo – savremeni izazovi“
+ larger fontnormal font- Smaller font
tribina crveni krstVršilac dužnosti pomoćnika ministra za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović i načelnik Odeljenja za međunarodnopravne poslove ambasador Slavoljub Carić učestvovali su kao panelisti na tribini "Međunarodno humanitarno pravo – savremeni izazovi", koju je 9. decembra organizovao Crveni krst Srbije, uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta – Regionalne delegacije u Beogradu.

Predstavnici Ministarstva spoljnih poslova govorili su o aspektima bezbednosne politike Republike Srbije u vezi sa međunarodnim humanitarnim pravom, odnosno pitanjima izvozne kontrole naoružanja, razoružanja i neproliferacije, kao i o primeni međunarodnog humanitarnog prava.

Na skupu, koji je otvorio predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, kao panelisti su učestvovali i prof. dr Vesna Knežević Predić, profesor Fakulteta političkih nauka, docent dr Miloš Hrnjaz sa istog fakulteta i dr Željko Ležaja.

Cilj ove tribine je bio da podstakne interesovanje studenata za ovu oblast, kao i da doprinese boljem razumevanju i prihvatanju ove grane prava. Učestvovalo su studenti sa pravnih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, Vojne akademije Univerziteta odbrane, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Fakulteta bezbednosti i Fakulteta za poslovne studije i pravo.