gototopgototop
petak, 02. decembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bilateralne političke konsultacije između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Grčke
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo ministarstvaBilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Grčke održane su 2. decembra 2016. godine u Beogradu.

Grčku delegaciju predvodio je ambasador Petros Mavroidis, politički direktor u Ministarstvu inostranih poslova Republike Grčke, a našu ambasador Goran Aleksić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju.

Obostrano su konstatovani tradicionalno bliski i prijateljski odnosi dveju zemalja i želja za njihovim daljim unapređenjem, i reafirmisana je snažna podrška Republike Grčke procesu evropskih integracija naše zemlje.

Sa naše strane je ponovljena zahvalnost Republici Grčkoj na poziciji o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, i izraženo očekivanje da će grčki stav ostati nepromenjen. Takođe, tokom susreta razmotren je niz pitanja na bilateralnoj agendi, i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemljama regiona Zapadnog Balkana, migrantskoj krizi, kao i o temama od šireg međunarodnog značaja.
Nastavak dobre saradnje u ovom formatu dogovoren je za prvi kvartal 2017. godine.