gototopgototop
sreda, 09. novembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić u Beču razgovarao sa šefom austrijske diplomatije
+ larger fontnormal font- Smaller font
kurc-dacic becPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beču sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Austrije, Sebastijanom Kurcom.

Ministar Kurc čestitao je Srbiji na izveštaju Evropske komisije koji na pozitivan način ocenjuje napredak Srbije ka EU.

"To je uspeh premijera Vučića i Dačića. Austrija će i dalje podržavati evropski put Srbije i nadam se da ćemo ove godine uspeti da otvorimo još neko poglavlje", istakao je šef austrijske diplomatije.

Ministar Dačić zahvalio je austrijskom kolegi i Austriji na podršci koju pružaju Srbiji, takođe pozitivno ocenivši izveštaj komisije.

Ministar Dačić je rekao da će domaćina pitati da pomogne srpskim građanima u Beču sa sporazumima u vezi sa priznavanjem srpskih vozačkih dozvola u toj zemlji, na šta je ministar Kurc odgovorio i naglasio da se rad na tome bliži kraju.

„Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na pozitivan način komentariše ono što je Srbija uradila, a mi ćemo uzeti u obzir i komentare za stvari koje tek treba da se urade u narednom periodu, izjavio je ministar Dačić.

Šef srpske diplomatije je izrazio nadu da će proces pregovaranja sa EU biti gotov do 2020. godine.

"Nesporno je da naš strateški cilj jeste ulazak u EU i trudićemo se da do kraja godine bude otvoreno još neko pregovaračko poglavlje, a da naš proces pregovaranja bude završen do 2020. Trudićemo se da dođe i do dijaloga sa Prištinom, a i da se učvršćuju odnosi sa našim komšijama ali i zemljama EU", zaključio je Dačić.