gototopgototop
utorak, 30. avgust 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Kifom
+ larger fontnormal font- Smaller font
kifPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Republici Srbiji Denisa Kifa.

Ambasador Kif uručio je ministru Dačiću čestitku državnog sekretara za spoljne poslove i poslove Komonvelta Borisa Džonsona povodom ponovnog imenovanja na funkciju. U čestitiki britanskog ministra pozdravlja se posvećenost nove srpske Vlade reformama i ističe želja za saradnjom oko najvažnijih pitanja za Republiku Srbiju. Takođe, istaknuta je puna podrška Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije.

U današnjem razgovoru ministra Dačića i ambasadora Kifa obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi dobri i da postoji prostor za dalje unapređenje svih vidova saradnje između dve zemlje, naročito u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić je ukazao i na neophodnost jačanja saradnje dve zemlje na multilateralnom planu, što je ambasador Denis Kif pozdravio.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i o aktuelnim pitanjima u regionu.

Obostrano je izražena spremnost da Republika Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo nastave intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.