gototopgototop
ponedeljak, 22. avgust 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa šefom UNMIKA-a Zahirom Taninom
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-tanin avgustPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas specijalnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefa UNMIK-a Zahira Tanina u kontekstu priprema za sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati tromesečni Izveštaj o radu Misije UN-a na KiM (UNMIK), a koja će se održati 25. avgusta 2016. godine u Njujorku.

Na današnjem sastanku obostrano je ukazano na dobru saradnju između Republike Srbije i Misije Ujedinjenih nacija na KiM.

U razgovoru su iznete ocene aktuelne situacije na KiM, delovanja UNMIK-a, te značaj daljeg angažovanja ove misije u oblastima ključnim za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica u Pokrajini.

Posebno je naglašena važnost Misije u kontekstu implementacije dogovora postignutih u dijalogu u Briselu, kao i angažovanja UNMIK-a po svim pitanjima od značaja za dosledno sprovođenje rezolucije SB UN 1244 (1999). Istaknuta je i važnost nesmanjenog prisustva UNMIK-a, s obzirom na poverenje koje srpsko i drugo nealbansko stanovništvo imaju u rad ove misije.