gototopgototop
utorak, 15. mart 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bilateralne političke konsultacije u Ljubljani
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP SlovenijePredstavnici Ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Slovenije, održali su 15. marta u Ljubljani, bilateralne političke konsultacije.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije predvodio je v.d. pomoćnika za bilateralnu saradnju, ambasador Goran Aleksić, a Slovenačku v.d. generalnog direktora Direktorata za zajedničku i spoljnu politiku i politički direktor Ministarstva inostranih poslova Tomaž Lovrenčič.

Teme o kojima su vođeni razgovori bile su: migrantska kriza, politički odnosi u regionu, ekonomska saradnja i pitanja sukcesije. Sagovornici su se složili da redovna razmena mišljenja po svim pitanjima od zajedničkog interesa daje pozitivan doprinos ukupnom razvoju bilateralnih odnosa, koji su obostrano ocenjeni kao odlični.

Dve delegacije saglasile su se da su zajedničke sednice dveju vlada značajno doprinele unapređenju bilateralnih ekonomskih i političkih odnosa.

Delegacija Ministarstva spoljnih poslova imala je i odvojen susret sa Janezom Lenarčičem, državnim sekretarom u kabinetu predsednika Vlade Slovenije.