gototopgototop
utorak, 13. oktobar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konsultacije u oblasti evropskih integracija sa Ministarstvom inostranih poslova Grčke
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konsulatacije EU_-_GrckaU Atini su 9. oktobra 2015. održane političke konsultacije sa grčkom stranom na bazi Memoranduma o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Grčke za ubrzanje procesa integracije Srbije u Evropsku uniju iz 2010. godine.

Konsultacije je sa grčke strane vodio ambasador Dimitrios Tziras, generalni direktor za evropske poslove u Ministarstvu inostranih poslova Grčke, a sa srpske strane v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za Evropsku uniju dr Marina Jovićević, koja je uoči konsultacija razgovarala i sa alternativnim ministrom za evropske poslove Nikosom Ksidakisom.

Glavne teme na agendi konsultacija bile su migratorna i azilantska kriza, dinamika otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, Poglavlje 31 i Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU, pripreme za Izveštaj o napretku Srbije, regionalna saradnja, dijalog između Beograda i Prištine, Poglavlja 23 i 24 i naredno zasedanje Zajedničke komisije za primenu Memoranduma o saradnji u oblasti evrointegracija.