gototopgototop
ponedeljak, 17. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta apostolskog nuncija Svete Stolice u Beogradu Orlanda Antoninija
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-antoniniPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija Svete Stolice u Beogradu Orlanda Antoninija, koji odlazi sa ove dužnosti krajem septembra.

Na početku razgovora ministar Dačić zahvalio je nunciju Antoniniju na sveobuhvatnom angažovanju tokom njegovog mandata i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa Svete Stolice i Srbije.

Podvukao je značaj podrške koju Sveta Stolica pruža Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana u procesu evrointegracija i posebno se zahvalio na principijelnoj poziciji Svete Stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i iskazanom interesu za očuvanje hrišćanskog nasleđa na KiM.

Nuncije Antonini je izrazio zadovoljstvo povodom odlikovanja Ordenom srpske zastave drugog stepena za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Svete Stolice, koje mu je nedavno uručeno od strane predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Obostrano su konstatovani dobri bilateralni odnosi i interes za njihovo dalje unapređenje.