gototopgototop
petak, 10. jul 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Predsednik Finske primio Trojku OEBS-a predvođenu predsedavajućim Dačićem
+ larger fontnormal font- Smaller font
osce finska9Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić predvodio je danas, u funkciji predsedavajućeg OEBS-u, delegaciju ministarske Trojke OEBS-a koju je primio finski predsednik Sauli Ninisto. 

Ministarska Trojka OEBS-a, ovogodišnji predsedavajući Dačić, prošlogodišnji predsedavajući, švajcarski ministar inostranih poslova Didije Burkhalter, i specijalni izaslanik Vlade Nemačke, koja naredne godine preuzima predsedavanje, Gernot Erler, razgovarala je sa predsednikom Finske o skupu koji se, u organizaciji srpskog predsedavanja OEBS-u i finskog Ministarstva inostranih poslova, danas održava u Helsinkiju povodom četrdesete godišnjice potpisivanja Helsinškog završnog akta.

Predsedavajući Dačić obavestio je predsednika Ninista o diplomatskim naporima koje OEBS preduzima na rešavanju krize u i oko Ukrajine. Finski predsednik pružio je punu podršku OEBS-ovoj Specijalnoj posmatračkoj misiji u Ukrajini i procesu koji se vodi pod okriljem Trilateralne kontakt grupe.