gototopgototop
utorak, 07. jul 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održan brifing za predstavnike medija radi predstavljanja aktivnosti u domenu saradnje Srbije i NATO
+ larger fontnormal font- Smaller font
DUS 1612Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo odbrane Republike Srbije su održali brifing za predstavnike medija 7. jula 2015. godine u Domu Vojske Srbije, radi predstavljanja dosadašnjih aktivnosti u domenu saradnje Republike Srbije i NATO u okviru Partnerstva za mir, a posebno u kontekstu implementacije Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) između RS i NATO.

Na brifingu su, iz MSP, učestvovali v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović i načelnik Odeljenja NATO i PzM Dijana Ivančić, a iz Ministarstva odbrane, načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane, brigadni general Slobodan Joksimović, i major Srđan Glavonjić iz Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba.

Predstavnici medija upoznati su sa političkim, vojnim, ekonomskim, naučnim i drugim vidovima saradnje Srbije sa NATO, a koji su obuhvaćeni IPAP-om. U razgovoru su posebno razmotrene koristi koje Srbija može da ostvari u sprovođenju mehanizama PzM, kao i Sporazuma SOFA PzM.