gototopgototop
petak, 05. decembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bilateralni susreti ministra Dačića na marginama Ministarskog saveta OEBS
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - torsDrugog dana Ministarskog saveta OEBS u Bazelu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je, pored nekoliko istupanja, razgovarao sa ministarkom inostranih poslova Gruzije Tamar Baruhvašili, vršiocem dužnosti ministra spoljnih poslova Mongolije Dambom Gankhujagom, kao i visokom komesarkom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors.

U razgovoru sa gruzijskom ministarkom obostrano je izražena želja za unapređenje bilateralne saradnje i dogovoreno je da šef srpske diplomatije iduće godine poseti Gruziju. Razmotrena su i pojedina pitanja iz okvira Ženevskih međunarodnih razgovora o Gruziji.

Tokom susreta sa mongolskim kolegom, obe strane su izrazile spremnost za unapređenje bilateralnih odnosa i razvoj saradnje u različitim oblastima. Sa naše strane, istaknuta je i spremnost da, i u svojstvu predsedavajućeg OEBS, sarađujemo sa Mongolijom po pitanjima od zajedničkog interesa.

Astrid Tors, visoka komesarka OEBS-a za nacionalne manjine, informisala je ministra Dačića o pitanjima iz domena njene nadležnosti kojima bi trebalo posvetiti pažnju tokom naredne godine. U razgovoru je izražena obostrana spremnost za saradnju tokom našeg predsedavanja OEBS-u.