gototopgototop
petak, 11. april 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak generalnih sekretara Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva za inostrane poslove Republike Slovenije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Blagojevic-ljubljanaDanas je u Ljubljani održan sastanak generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Marka Blagojevića i generalnog sekretara Ministarstva za inostrane poslove Republike Slovenije Tomaža Kunstelja na temu sprovođenja Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije, koji se odnosi na pitanja raspodele diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ u inostranstvu.

Dvojica generalnih sekretara su pozitivno ocenili dosadašnju saradnju u ovoj oblasti, te se složili da je takav trend potrebno nastaviti i u narednom periodu.

U delegaciji generalnog sekretara MSP RS bili su i ambasador Aleksandar Radovanović, šef Kabineta ministra spoljnih poslova Vladimir Marić, direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić, pomoćnik generalnog sekretara MSP RS Milica Bosanac i prvi savetnik u Ambasadi RS u Ljubljani Rade Stefanović.

Slovenačku delegaciju, pored generalnog sekretara Kunstelja, činili su i zamenik generalnog sekretara Leon Marc, visoki predstavnik Republike Slovenije za pitanja sukcesije Ana Polak Petrič i zamenik generalnog sekretara Vlade R. Slovenije Miranda Grof Ferjančič.
Ključne reči: Slovenija Mira Nikolić