gototopgototop
sreda, 20. novembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
MSP Ivan Mrkić susreo se sa državnom ministarkom za spoljne poslove Indije Prinit Kor
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - KorMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić primio je danas, 20. novembra 2013. godine, državnu ministarku za spoljne poslove u Ministarstvu inostranih poslova Indije Prinit Kor, koja boravi u trodnevnoj radnoj poseti Srbiji.

U razgovoru je zajednički konstatovano da odnose Republike Srbije i Republike Indije karakteriše tradicionalno, višedecenijsko prijateljstvo i visok stepen međusobnog razumevanja.

Ministar Mrkić je zahvalio na doslednom stavu Indije u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koji je državna ministarka Kor i ovom prilikom ponovila.

Tokom razgovora su razmotrene mogućnosti unapređenja ukupne saradnje dve zemlje, posebno u oblasti privrede, kulture i prosvete, a ukazano je i na potrebu daljeg jačanja ugovorne saradnje.

U prisustvu ministra Mrkića i državne ministarke Kor potpisani su Protokol o bilateralnim pregovorima između Republike Srbije i Republike Indije o pristupanju Republike Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji i Ugovor o davanju u zakup indijskoj strani zgrade za rezidenciju indijskog ambasadora u Beogradu.

Ministar Mrkić i državna ministarka Kor posetili su i informaciono-tehnološki park u Inđiji i obišli novu zgradu, čijom izgradnjom je završena prva faza projekta izgradnje ovog centra modernih tehnologija. Ministar Mrkić je tom prilikom istakao da Srbija visoko ceni angažman indijskih kompanija u izgradnji informaciono-tehnološkog parka u Inđiji i izrazio očekivanje u pogledu povećanja obima indijskih investicija u Srbiji.
Ključne reči: Indija Ivan Mrkić