gototopgototop
četvrtak, 19. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak Lajčak - Mrkić
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - LajčakMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić i zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, saglasili su se tokom sastanka u Beogradu, da su odnosi između dve zemlje veoma dobri, što, kako su rekli, potvrđuje intenzitet susreta srpskih i slovačkih zvaničnika.

Naglasili su, da njihovi stalni kontakti pokazuju da ne postoji nijedan problem u bilateralnim odnosima dve zemlje. Dva ministra su ocenila, da je višedecenijsko prijateljstvo koje povezuje Slovačku i Srbiju, osnova za zajedničku budućnost u EU. Lajčak je pozitivno ocenio razvoj događaja u Srbiji, i naglasio da je Slovačka uvek snažno podržavala Srbiju na planu evrointegracija, kao i da će to činiti i ubuduće.

Šef slovačke diplomatije, rekao je da će njegova zemlja pružiti svu pomoć Srbiji, na putu evrointegracija, iskustvom koje je i sama stekla na tom putu. Mrkić je slovačkog kolegu informisao o svim aktuelnim bilateralnim pitanjima, ali i o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o pripremama za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra.


Ključne reči: Slovačka Ivan Mrkić