gototopgototop
sreda, 14. avgust 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Svečani koncert Divne Ljubojević i Meloda u Herceg Novom
+ larger fontnormal font- Smaller font
melodi herceg noviPovodom 631. godine od osnivanja Herceg Novog i krsne slave osnivača grada, 14. 08. u porti Manastira Savina, Generalni konzulat u Herceg Novom, u saradnji sa Opštinom HN, organizovao je svečani koncert Divne Ljubojević i Meloda. U pitanju je jedna od kulturnih manifestacija koju ovaj GK tradicionalno organizuje od svog osnivanja 2011. godine, kao poklon građanima Herceg Novog.
Ove godine se novskoj publici po prvi put koncertom predstavila solista Divna Ljubojević kai i hor i studio za duhovpu muziku Melodi, koji su izveli repertoar duhovne muzike po kome su prepoznatljivi u čitavom svetu (više o izvođačima na http://www.divna-melodi.com/).
Prisutnima se, nakon gradonačelnika Dejana Mandića, obratila i GK Marina Jovićević, koja u svom govoru istakla da „iako smo za ovo kratko vreme upriličili preko pedeset raznovrsnih kulturnih dešavanja širom Boke, ostali smo veoma vezani baš za ovaj koncert, koji uoči slave prenosa moštiju Sv. prvomučenika i arhiđakona Stefana organizujemo zajedno sa Opštinom Herceg Novi na ovom svetom mestu - u porti Manastira Savina".
Koncertu je prisustvovao i veliki broj crkvenih verodostojnika, predstavnika gradske uprave, lokalnih institucija kulture. Celu manifestaciju snimao je „Novi TV.
Ključne reči: Crna Gora