gototopgototop
četvrtak, 04. jul 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Izložba fotografija i koncert u Kulturnom centru Ambasade
+ larger fontnormal font- Smaller font
kulturni centar kopenhagenU sali Kulturnog centra Ambasade Republike Srbije u Kopenhagenu, svečano je otvorena izložba fotografija tri vrsna umetnika, Hase Ferolda (novinar Copenhagen Posta), Amira Ora (izraelski pesnik, esejista i prozni pisac) i Tihomira Barbulovića (novinar i publicista). Izložba je konceptom odslikala i prikazala najzanimljivije segmente četvorogodišnje aktivnosti Kulturnog centra Ambasade, uz obiman korpus umetničkih fotografija koje su umetnici sačinili širom sveta.
Svečanom otvaranju i prijemu koji je održan nakon programskog dela, prisustvovalo je preko stotinu zvanica a među njima i preko 20 ambasadora (Nemačke, Litvanije, Švedske, Austrije, Italije, Španije, Rumunije, Hrvatske, BiH, Mađarske, Luksemburga, Japana, Benina, Jermenije, Iraka, Nepala, Belgije, Portugala, J. Koreje, Estonije, Gruzije i Gane). Gosti su bili i drugi predstavnici diplomatskog kora, predstavnici medija, institucija kulture i predstavnici naše dijaspore. Specijalni gost večeri bio je ambasador Iraka g. Albert Isa (diplomata i školovani kompozitor), koji je povodom 55 godina diplomatskih odnosa Iraka i Republike Srbije, izveo nekoliko kompozicija na lauti, koje su prožete ritmikom orijenta. Sinoćni program je bio svečanog karaktera i na visokom umetničkom nivou, a ovom izložbom i koncertom, praktično je označen završetak sezone. Prilikom ceremonije otvaranja izložbe, gostima su se obratili umetnici, a izraelski pesnik Amir Or, govorio je stihove svojih pesama uz prevod ambasadorke
Ognjenović. Izložbu je zvanično proglasio otvorenom prvi sekretar N. Maričić, koji je vodio sve programe Kulturnog centra u prethodnom periodu.

1 2-2
2 3-1
3-2 4
5 6
Ključne reči: Danska