gototopgototop
sreda, 26. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Mrkić: Imamo podršku za početak pregovora
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić BelgijaMinistar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je danas u Briselu nakon susreta sa svojim belgijskim kolegom Didije Rejndersom da je uveren da će Savet Evropske unije u petak doneti pozitivnu odluku o pristupnim pregovorima.

"Dobio sam pozitivne ocene i uveravanja da će biti sve u redu, a Belgija je na našoj strani", kazao je ministar, koji je danas doputovao u bilateralnu posetu Kraljevini Belgiji.

Mrkić je rekao da je imao vrlo srdačan i prijateljski susret sa Rejndersom, koji ga je obavestio o toku jučerašnjeg sastanka Ministarskog saveta u Luksemburgu, odakle su šefovi diplomatija članica EU poslali preporuku Evropskom savetu da Srbiji najkasnije do januara odredi datum početka pregovora.

Mrkić je istakao da se predstavnici svih zemalja sa kojima je razgovarao zalažu da Srbija počne pregovore o punopravnom članstvu u EU.
"Kod nas se sada sve svodi na pitanje datuma, ali mi ćemo sasvim sigurno na sastanku Saveta u petak dobiti vremenski okvir za početak pregovora", rekao je on.

Ministar je ukazao da Srbija i Belgija imaju odlične odnose, koji su posebno intenzivirani u poslednjih godinu dana.
"Možemo samo pohvalno da se izrazimo o rezultatima današnjih razgovora", rekao je Mrkić.

Mrkić o razgovoru sa belgijskim kolegom


Mrkić se sastao sa Rejndersom u Briselu

Ključne reči: Belgija Ivan Mrkić