gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 11. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Ђурић са сенатором Џонсоном о реализацији стратешких пројеката Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
2021 02 10 Amb i sen R. DzonsonАмбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић састао се са сенатором Роном Џонсоном са којим је разговарао о даљем унапређењу политичке и економске сарадње Србије и САД.

Амбасадор Ђурић је у разговору истакао да би, у години обележавања посебног јубилеја – 140 година билатералних односа, којој је претходило закључивање историјски значајног економског споразума у Вашингтону, новостворени позитивни моментум у односима требало искористити за наставак реализације стратешких приоритета наше земље.

Ђурић је додао да се мало која земља данас може похвалити дипломатским односима са САД који сежу у скоро двовековну историју. У томе, како је указао, лежи додатна вредност Вашингтонског споразума оријентисаног на стварање привредно и трговински јаке Србије, коју је управо председник Александар Вучић препознао као главно преимућство у наступу наше земље на међународној сцени.

Отварањем Канцеларије америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду демонстрирано је поверење америчке стране у способност Србије да преузме економско кормило региона и афирмише се као фактор мира и стабилности, оценио је амбасадор.

Ђурић је исказао захвалност сенатору Џонсону на отворености и спремности да саслуша нашу страну у свим сусретима са највишим званичницима наше земље, а нарочито са председником Александром Вучићем. У свим тим разговорима, којима је и сам у више наврата присуствовао, према речима амбасадора Ђурића доминирала је политичка порука наше стране о снажној и стабилној Србији, која је фокусирана на будућност и јасно опредељена на свом европском путу.

Као републикански сенатор, Рон Џонсон у Сенату представља савезну државу Висконсин и председава Одбором за унутрашњу безбедност и владине послове.