gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


Путовање у Албанију са личном картом Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 22. јануар 2021.
Држављани Републике Србије од 20. јануара 2021. године могу да путују у Републику Албанију и са личном картом. Такође, од истог дана и држављани Републике Албаније могу да уђу у Републику Србију са личном картом.
Опширније...
 
Поједностављена процедура уласка у Републику Србију за пословне људе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 22. јануар 2021.
На иницијативу Привредне коморе Србије (ПКС), пословни људи из читавог света, страни и домаћи држављани који у нашу земљу долазе због посла, од 21. јануара границу Републике Србије могу да пређу по поједностављеној процедури, другачијој од правила која важе за остале путнике, саопштила је Привредна комора.

Влада Србије је страним и домаћим држављанима који из пословних разлога долазе у нашу земљу омогућила да пређу границу уз претходну најаву Комори, а да накнадно, у року од 24 сата по уласку у земљу, прибаве и доставе негативан брзи антигенски тест на присуство вируса САРС-Ков-2, издат од стране референтне лабораторије Републике Србије, објашњава се у саопштењу.

„Србија је и у овим околностима, када већина земаља прописује додатна ограничења, нашла начин да уз уважавање епидемиолошких мера пословним људима из целог света, компанијама овде већ присутним и онима које долазе због будућих послова, поједностављењем процедура за улазак у земљу олакша пословање уз подршку Привредне коморе у обављању потребних формалности", изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Он је подсетио да пословна путовања и контакти привредника нису ствар избора, већ потреба бизниса и изразио наду да ће пример Србије следити и друге државе, како би компаније свуда у свету, и у условима глобалне здравствене кризе, завршавале послове уз што мање трошкова и губитка времена, и из пандемије изашле са што мање последица.

По новим правилима власници, менаџери и запослени у њиховим компанијама који намеравају да из пословних разлога дођу у Србију, а приликом уласка не поседују негативан ПЦР тест на корона вирус издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, најавиће претходно свој долазак Привредној комори Србије, која ће о томе благовремено обавестити граничну полицију, како би им био омогућен прелазак границе, објашњава се у саопштењу ПКС-а.

Наглашава се да ће они по уласку у земљу урадити брзи антигенски тест у српској референтној лабораторији, доставити га Комори и ако је негативан, наставити планиране активности.
За најаву доласка и све потребне информације и подршку потребно је да се привредници обрате Привредној комори Србије 48 сати пре планираног уласка у Србију посредством емаила Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Нове процедуре неће се примењивати на оне који долазе из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе и Северне Македоније, а којима је претходном одлуком омогућен улазак у Србију без ПЦР теста.
 
УЛАЗАК У СРБИЈУ СА PCR ТЕСТОМ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 14. јануар 2021.
Ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, од 14. јануара 2021. године, лицима која долазе у Републику Србију из свих држава света, изузев из Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Бугарске, Републике Северне Македоније и Црне Горе,
Опширније...
 
ДКП ИЗДАЈУ ИЗВОДЕ ИЗ МАТИЧНИХ КЊИГА Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 30. новембар 2020.
izvod-iz-matine-knjigeДржављани Републике Србије који бораве у иностранству могу добити изводе из матичних књига у дипломатско-конзуларним представништвима.
Опширније...
 
Уручење егзекватуре почасном конзулу Републике Мађарске у Новом Саду Арпаду Заварку Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 09. октобар 2020.
IMG 91971В.д. помоћника министра амбасадор Вера Вукићевић је 09. октобра о.г. уручила егзекватуру почасном конзулу Републике Мађарске у Новом Саду Арпаду Заварку.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>