gototopgototop
четвртак, 08. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Амбасадор Филиповић на првом панелу Шесте НАТО недеље
+ larger fontnormal font- Smaller font
IMG- Након отварања „Шесте НАТО недеље" на коме је уводно излагање имао први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, одржан је први панел овог скупа који је био посвећен досадањим резултатима и перспективама сарадње Србије и НАТО-a.

На панелу је учествовао амбасадор Бранимир Филиповић, в.д. помоћника министра спољних послова за безбедносну политику заједно са др Гораном Матићем, директором Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података и Робертом Пшчелом, из Одељења за јавну дипломатију Генералног секретаријата НАТО-а.

Амбасадор Филиповић је указао на кључне елементе и резултате досадашње партнерске сарадње Србије са НАТО-ом кроз Програм Партнерство за мир, која се одвија у складу са политиком војне неутралности Србије, као и перспективе њеног даље развоја, што се односи на политички дијалог на различитим нивоима, договор о новом двогодишњем циклусу Индивидуалног акционог плана партнерства, који је у процесу усаглашавања и конкретне практичне облике сарадње, који су у заједничком интересу обе стране. Посебно је истакао важност улоге коју КФОР има на Косову и Метохији у остваривању свог мандата утврђеног Резолуцијом СБУН 1244 у обезбеђењу услова за мир и безбедност у Покрајини и заштите српске заједнице и њене културне, историјске и религиозне баштине.