gototopgototop
петак, 22. септембар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са шефовима дипломатија Индонезије, Ватикана, Ирана и Венецуеле
+ larger fontnormal font- Smaller font
MIP Vatikana 2Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 72. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, имао је билатерални састанак са министарком иностраних послова Индонезије Ретно Марсуди.

Министар Дачић је, уз наглашавање пријатељских и добрих билатералних односа две државе, истакао да постоји простор за унапређење сарадње у различитим областима, посебно у области привреде. Захвалио је на принципијелној позицији Индонезије по питању КиМ и информисао о дијалогу Београда и Приштине.

Министарка Марсуди се сложила да треба радити на јачању привредне сарадње и напоменула да је одређени напредак већ постигнут. Потврдила је да можемо рачунати на подршку Индонезије по питању КиМ и рекла да ће размотрити могућност да наредне године посети Србију.

У разговору са министром иностраних послова Ватикана Пол Ричард Галагером, министар Дачић истакао је да Србија жели да јача сарадњу коју има са Ватиканом и нагласио важну улогу Ватикана у очувању мира и стабилности у читавом региону. Позвао је министра Галагера да посети Србију.

Министар иностраних послова Ватикана сложио се да треба јачати билатералне односе и прихватио позив да посети Србију. Интересовао се и за напредак у дијалогу Београда и Приштине и изразио забринутост због тензија које постоје у региону.

Шеф српске дипломатије имао је током јучерашњег дана и кратке разговоре са министром иностраних послова Венецуеле Хорхе Ареасом и министром иностраних послова Исламске Републике Иран Мохамад Џавад Зарифом.

У срдачном разговору са министром Ареасом размотрени су билатерални односи две земље и истакнута је потреба за јачањем сарадње у областима од обостраног интереса.

Са министром Зарифом, шеф српске дипломатије разговарао је о јачању билатералног политичког дијалога. Потврђена је спремност две земље за интензивирањем укупних билатералних односа, посебно економске сарадње.
Састанак Дачић - МИП Индонезије
Састанак Дачић - МИП Индонезије
Дачић - МИП Ирана
Састанак Дачић - МИП Ватикана
Састанак Дачић - МИП Ватикана

Састанак Дачић - МИП Венецуеле